Vekra cup

Vekra cup

Za slunné neděle se na píseckém okruhu odjel druhý ročník motokárového vekra cupu. Během nabitého programu si naši hosté vyzkoušeli ve volných jízdách čtyřtaktové stroje z dílny MS kartu, virtuální simulátory a k vidění byly i jízdy profesionálních jezdců

Místo: Písek
Datum: 28. 10. 2007
Auto: Motokáry
 

Za slunné neděle se na píseckém okruhu odjel druhý ročník motokárového vekra cupu. Během nabitého programu si naši hosté vyzkoušeli ve volných jízdách čtyřtaktové stroje z dílny MS kartu, virtuální simulátory a k vidění byly i jízdy profesionálních jezdců.


Tečku za volným programem udělala kvalifikace vytrvalostního, 90 minut dlouhého závodu, kterého se účastnilo sedm 3 - 6-ti členných posádek. V té si nejlépe vedla posádka týmu "simracing", "montáže kučera" a "az servis". Čtvrtou příčku na startu si vyjel "vekra racing team", pátou octávisté Vršínský s Barešem a Vaňkátem, šestou tým "mechaniků" a startovní pole uzavíral tým "selena bohemia". Ihned po startu se od zbytku pole oddělila první trojka, o čtvrté místo bojovali až do svého střídání s odstupem několika centimetrů Vřšínský s Fulínem, šestý jel tým "mechaniků" a zezadu situaci jistil tým "seleny bohemia". Na prvním místě vystřídal "simracing" tým Tomáše Kučery a naopak "vekra racing team" se chybnou strategií při střídání pilotů propadl až na poslední místo.


Asi ve druhé třetině odjetého času poznaly nejrychlejší posádky jak chutná smůla motorsportu, když nejprve týmu "simracing" stroj odmítl pro zanesený karburátor další pohyb a později, v té době vedoucí posádce "motáže kučera" praskl řemen. Aby toho nebylo málo tak ve stejném kole zaznamenali závadu s řemenem i jezdci týmu "mechaniků". To pochopitelně zamíchalo konečným pořadím. Pro kov nejcenější si dojel tým "AZ servis", druzí dojeli octávisté Vršínský, Bareš, Vaňkát a třetí místo obsadil "vekra racing team", za který jeli ve druhé polovině hosté týmu.


Celou akci zhodnotil manažer týmu, Petr Fulín slovy: "Myslím, že akce přesně splnila svůj cíl, takřka 60 hostů se tu příjemně pobavilo, s každým s kým jsem se loučil odjížděl spokojený a celkovým bonusem bylo i slunné počasí, v příští sezóně akci určitě zopakujeme, jen se pokusíme zajistit od MS kartu alespoň dva náhradní stroje".