Evropský pohár cestovních vozů se chystá na druhou plnohodnotnou sezonu

Evropský pohár cestovních vozů se chystá na druhou plnohodnotnou sezonu

První ročník Evropského poháru cestovních vozů, který nesestával z jediného závodního víkendu, je za námi a k tomu příštímu už organizátoři zveřejnili první informace. Sezona 2013 se bude skládat z pěti závodních víkendů, z nichž jedním bude i Brno. Právě na Masarykově okruhu se kalendář uzavře, a tak se nabízí možnost uzavřít – věříme, že úspěšnou – sezonu s domácími fanoušky.

"Ačkoliv pro nás letošní sezona byla především o sbírání zkušeností a poznávání vozu, myslím, že máme rozhodně na co navazovat a v příští sezoně bychom rádi bojovali o příčku nejvyšší," říká Petr Fulín. Ve třech z pěti závodů navíc Evropský pohár doplní sérii WTCC, a tak na Slovakiaringu tým prožije závodní víkend blízko fanouškům, navíc za skvělé divácké kulisy. "Na Slovensko s námi pojede také jeden z fanoušků, který uspěje v naší soutěži. Doufám, že se všechno podaří a bude z toho skvělý zážitek," doplňuje český jezdec, kterému v sezoně 2012 unikl titul vicemistra o pouhý bod.

Formát závodního víkendu je pro příští rok následující – v sobotu se pojede půlhodinový trénink a stejně dlouhá kvalifikace, neděle bude patřit 15minutovému warmupu a dvěma 50kilometrovým závodům. Celé startovní pole bude mít jednotného dodavatele pneumatik a paliva, výbor Mezinárodní automobilové federace také přislíbil, že se bude zabývat možnostmi, jak více vyrovnat výkonnost různých automobilů.

Přihlášky na ročník 2013 budou přijímány od února příštího roku, fanoušci Petra Fulína mohou už ale teď počítat s kalendářem závodů. Ti, kteří nakonec nebudou mít příležitost podívat se na závody osobně, mohou využít vysílání v televizi, a to na Eurosportu a České televizi.

Kalendář závodů ETCC pro rok 2013:

24. března – Monza

28. dubna – Slovakiaring

19. května – Salzburgring

14. července – Itálie (s největší pravděpodobností Imola)

6. října – Brno