Petr Fulín jede do Spa posílit náskok v tabulce

Petr Fulín jede do Spa posílit náskok v tabulce

Předposlední závodní víkend Evropského poháru cestovních vozů hostí Spa-Francorchamps. Přírodní trať v Ardenách zavítá do kalendáře šampionátu vůbec poprvé a Petr Fulín bude usilovat o vybudování co nejlepší pozice pro závěrečná klání v Perguse.

Ačkoliv bodový náskok úřadujícího šampiona činí 22 bodů, v Itálii se bude bodovat s dvojnásobným koeficientem, a tak každé posílení v Belgii přijde vhod. Je tedy stále na čem pracovat. Navzdory tomu se ale Petr Fulín na víkend mimořádně těší: "Spa považuji za nejhezčí trať z celého kalendáře. Je to technický okruh v krásném prostředí a se skvělou historií. Bude to tu sice má závodní premiéra, nicméně věřím, že technický profil se zajímavým převýšením mi bude sedět víc než rovinatý Salzburgring. Do Belgie tedy vyrážím pořádně natěšený, chci si to především užít," říká k víkendu Fulda, který – jak už se téměř stalo zvykem – opět poveze maximální zátěž kompenzačního systému.

Výkony Petra Fulína sledujte prostřednictvím časomíry na stránce mstworld.com, dojmy po jízdách budou k dispozici na facebookových stránkách VEKRA Racing Team či Petr Fulín. Záznam obou závodů ETCC bude možné sledovat 24. června od 18.00 na kanálu Eurosport 2.


Harmonogram závodního víkendu ve Spa:


pátek 20. června

11.25 test #1

15.30 test #2

 

sobota 21. června

09.45 trénink

14.15 kvalifikace

 

neděle 22. června

09.25 warmup

16.05 závod #1

17.20 závod #2