Petr Fulín po více než 3 letech znovu okusí rally

Petr Fulín po více než 3 letech znovu okusí rally

Jeden z vrcholů české rallyové scény, Rally Bohemia, obohatí svou účastí také úřadující šampion Evropského poháru cestovních vozů Petr Fulín. Český okruhář si poprvé a dosud naposled tuto motoristickou disciplínu vyzkoušel na podzim roku 2010, tentokrát se coby účastník závodu legend posadí za volant historického Opelu Kadett.

Myšlenka účasti na Rally Bohemia se nezrodila náhodou – stojí za ní jeden z partnerů týmu Petra Fulína, Ctirad Hájek: "Letos jsem začal více spolupracovat s Petrem Fulínem, s nímž se známe už dlouho a jsme kamarádi. Chtěl jsem, aby si také zkusil něco jiného než jsou okruhy, a přesvědčil jsem ho na vyzkoušení si auta na Rally Bohemia Legend. Věřím, že si to Fulda užije a že spolu s Mírou Janotou ukáží lidem pořádnou show s historiky. Nic ale nebereme na lehkou váhu, a tak jako ke všemu, co děláme, i k této akci přistupujeme profesionálně. Proto jsme k Petrovi do auta posadili skvělého a zkušeného spolujezdce Tomáše Singera a připravili jsme dvoudenní testování, kde si Petr osahával historického Opela. Je to proti jeho současnému BMW přeci jen rozdíl, ale musím říci, že se s autem sžil velmi rychle!"

Na 9 rychlostních zkouškách tedy Petru Fulínovi zdánlivě nepůjde o výsledek, přesto jako milovník rychlých kol bude chtít spolu se zkušeným kolegou Miroslavem Janotou, evropským šampionem kategorie 2 z roku 2011, pobavit diváky dravou jízdou. "Chci za tuhle šanci poděkovat Ctiradovi a celému týmu. Máme teď za sebou dva dny testů a nesmírně jsem si to užíval. S autem jsem se celý den seznamoval v Sosnové na autodromu a celkem mě to chytlo. Na začátku července jsme pak jezdili jeden den na klasické RZ v Jelencích. Za den jsem si úsek projel asi dvacetkrát a ty poslední průjezdy už asi byly hodně rychlé. To je ale samozřejmě dáno tím, že jsem si trať zapamatoval a jel po paměti. Mám k rally obrovský respekt, ale spolujezdec Tomáš Singer mi velmi pomáhá, spoustu věcí jsme si ujasnili a po krůčcích se budeme posunovat dál. Těším se, že si Bohemku užiji a zvu fanoušky, ať se přijdou podívat," říká k účasti v závodě sám Petr Fulín. Rally Bohemia startuje v pátek 11. července 3 erzetami o délce 35 kilometrů, sobota nabídne přes 80 kilometrů na 6 testech.


Harmonogram Rally Bohemia Legend:


pátek 11. července

RZ 1 Staroměstská 20.03

RZ 2 Lobeč 20.54

RZ 3 Vinec 21.22


sobota 12. července

RZ 4 Chloudov 10.55

RZ 5 Šumburk I. 11.39

RZ 6 Šumburk II. 12.17

RZ 7 Sychrov I. 13.08

RZ 8 Sychrov II. 13.56

RZ 9 Bondy 16.00