Petr Fulín úspěšně dokončil Rally Legend San Marino

Petr Fulín úspěšně dokončil Rally Legend San Marino

Během uplynulého víkendu se dvojnásobný šampion ETCC Petr Fulín vypravil sbírat další rallyové zkušenosti na slavnou Rally Legend San Marino. Dvanáctý ročník zvučného a zaběhnutého závodu viděl v akci téměř 60 posádek včetně několika bývalých světových šampionů či mistrovských vozů. Fulda při své premiéře obsadil jedenácté místo absolutně, páté pak ve své kategorii.

S Opelem Kadett z dílen partnera jeho týmu Ctirada Hájka a zkušeným Štěpánem Palivcem v roli spolujezdce se Fulda konstantně držel ve druhé desítce pořadí, na jedné však za sebou nechal i dvojici vozů Lancia 037, vítězného vozu sezony 1983. "Moc jsem si to užil, i když jsem na závod vyrážel s velkým respektem. Výsledek proto beru jako bonus, mým cílem bylo hlavně dojet závod, sbírat zkušenosti a kilometr po kilometru se zlepšovat. Závod byl náročný nejen fyzicky, ale i psychicky, za což musím poděkovat Štěpánovi, který mě podporoval jak v autě, tak i mimo něj, velké uznání si zaslouží ale i tým mechaniků, všichni byli velmi profesionální a jejich práce byla opravdovým koncertem. Jsem rád, že mi Ctirad dal tuto příležitost," hodnotil svou účast Petr Fulín.

Ctirad Hájek dodal: "Jsem potěšený, že jsme po dvou letech opět v San Marinu na téhle nádherné akci. Podařilo se nám splnit cíl a předvést tady desítkám tisíc fanoušků oba naše Opely Kadett. Celý tým pod vedením skvěle a oba naše vozy dojely do cíle téhle těžké soutěže. Mirek Janota bezvadně spolupracoval s Petrem Fulínem, kterému jsme, jak doufám, znovu ukázali, jak je rally krásný sport, a jaký má ohlas u diváků."