Petr Fulín měl na Slovakiaringu s novým Leonem napilno

Petr Fulín měl na Slovakiaringu s novým Leonem napilno

Český jezdec Petr Fulín vyrazil se členy týmu Křenek Motorsport na Slovakiaring, aby necelý měsíc před startem další sezony Evropského poháru cestovních vozů intenzivně testoval. Plný den jízd byl zatím nejvýznamnější položkou v přípravách na boj o další evropský titul. 

"Pro testování jsme vybrali Slovakiaring, neboť to je trať, která nám svým profilem umožňuje sledovat chování vozu v celé řadě aspektů, ať už je to motor nebo stabilita při brzdění. Okruh má navíc kompletní profil s rovinkami, technickými pasážemi a nechybí ani zatáčky s různou rychlostí průjezdů," říká k výběru testovací tratě Fulda. 

Definitivní srovnání s konkurencí přijde až na Hungaroringu během prvního květnového víkendu, před startem ale v týmu panuje dobrá nálada: "Ještě se nejely žádné závody, ale myslím, že můžeme být spokojeni. Od testu jsme si slibovali hodně, důležitá je i celá souhra s novou technikou, protože je všechno nové nejen pro mě, ale i pro závodní inženýry a mechaniky. Našeho Leona budeme dál ladit, ale musím říct, že mám z testování dobrý pocit, jdeme správnou cestou."

První měření sil v rámci nabité kategorie Single Make Trophy proběhne 1. května, kdy se nedaleko Budapešti pohárové Leony rozjedou do měřených tréninků na úvodní víkend sezony.