Petr Fulín bude jedním z aktérů premiéry ETCC na Nordschleife

Petr Fulín bude jedním z aktérů premiéry ETCC na Nordschleife

Třetí víkend sezóny Evropského poháru cestovních vozů hostí slavná Severní smyčka, „nejdelší jednosměrka světa“. Jen samotná délka 25 kilometrů dlouhé trati se postará o nový historický zápis série; za zmínku stojí také fakt, že se poprvé závod ETCC pojede na více než 75 kilometrů a především – závodit se bude spolu s Mistrovstvím světa!

Na startu roštu obou tříkolových závodů se totiž sejdou všechny vozy najednou, Petr Fulín a jeho kolegové však vyrazí do závodu s časovým odstupem. Podmínky legendárního okruhu nejsou pro jezdce týmu Křenek Motorsport neznámé, přímou zkušenost s desítkami zatáček „Zeleného pekla“ získal během svého působení v sérii SEAT Leon Supercopa (na onboard se můžete podívat zde). Přesto bylo potřeba vzpomínky pořádně oživit: „V posledních dnech jsem strávil dost času na simulátoru a u onboardů z mých předchozích závodů. Hodně bude záležet na prvním dnu, kdy bude třeba se co nejvíce rozkoukat a dostat do toho správného tempa, protože od závodů na Slovakiaringu už přeci jen uplynulo pár týdnů.“

Během tří hodinových jízd před startem kvalifikace čeká na tým i jezdce spousta práce, tím spíš, když na čelo tabulky Fulda ztrácí pouze bod. Přesto je nálada před startem víkendu pozitivní. „Rád bych si ten víkend užil, jak to jen půjde, a přitom dovezl auto v pořádku zpět do cíle,“ říká před odjezdem do Německa Petr Fulín. Jeho výkony sledujte prostřednictvím časomíry, dojmy po jízdách budou k dispozici na facebookových stránkách VEKRA Racing Team či Petr Fulín. Záznam obou závodů odvysílá 28. května stanice Eurosport, a to od 22:15 na kanálu Eurosport 2.