Petr Čížek a Maciej Laszkiewicz doplní startovní listinu FIA ETCC v Mostě

Petr Čížek a Maciej Laszkiewicz doplní startovní listinu FIA ETCC v Mostě

Dvě jména, která jsou závodnicky spojena s Vekra Racing Teamem, doplní startovní listinu závěrečného podniku FIA ETCC, který se koná 6.-8.10.2017 na Autodromu v Mostě. Počet jezdců, kteří se tak představí na jednom z vrcholů domácí okruhové sezóny tak prozatím zakotvil na čísle 13.

„Už v polovině září jsme s oběma našimi závodníky, Petrem Čížkem a Maciejem Laszkiewiczem, probírali možnosti, jak zakončit závodní kalendář pro letošní sezónu. Původně jsme chtěli jet finálový podnik seriálu Clio Cup Italy v Imole, nakonec se ale naskytla možnost nastoupit do závěrečného podniku Evropského poháru cestovních vozů FIA ETCC doma v Mostě a zatraktivnit tak startovní pole i pro české publikum,“ okomentoval přírůstek ve startovní listině Petr Fulín, šéf týmu a průběžný lídr seriálu FIA ETCC, který o nadcházejícím víkendu bude útočit na celkový titul.

Před domácím publikem se premiérově v sérii FIA ETCC představí mostecký Petr Čížek. Jednačtyřicetiletý závodník usedne do vozu specifikace TCR vůbec poprvé. „Je to pro mě obrovská škola, pořád se učím a věřím, že zkušenost z FIA ETCC mě zase posunou dál. Cíle si radši nedávám, ale pochopitelně nechci na domácí půdě udělat ostudu,“ zhodnotil své ambice do víkendu jezdec, který má dosud zkušenosti hlavně z loňského Škoda Octavia Cupu a letošního Clio Cupu Central Europe.

Druhým nováčkem ze stáje Vekra Racing Teamu bude Polák Maciej Laszkiewicz. „Plním si svůj velký sen. Letošní sezóna, která pro mě začala pozdě, je skutečně intenzivní. A finále FIA ETCC bude pro mě jejím opravdovým vrcholem. Stejně jako pro Petra Čížka to bude můj první kontakt s vozem TCR, budu proto k celému víkendu přistupovat s respektem a budu se snažit nedělat zbytečné chyby,“ nechal se slyšet sympatický Polák. Oba jezdci se přestaví ve vozech SEAT Leon Cup Racer v barvách slovinské stáje Lema Racing.

„Připravujeme ještě jedno překvapení. Celý tým nyní dělá vše pro to, abychom do finálového podniku mohli nasadit ještě jedno jméno. Věřím, že se vše povede a na startu tak uvidíme ještě jednoho českého jezdce,“ poodhalil na závěr zákulisní přípravy Petr Fulín.

V oficiálním programu The Most Grand Finale se kromě seriálu FIA ETCC představí jako doprovodné série také Porsche GT3 Cup Challenge, Tourenwagen Cup či souboje historických vozů HAIGO ADAC Historic Cup. Vrcholem celého víkendu pak budou dva finálové závody FIA ETCC na dvanáct kol, které začínají krátce před nedělní jedenáctou hodinou.  V neděli krátce před třináctou hodinou tak budeme znát odpověď na otázku, zdali se Petr Fulín stane šampiónem FIA ETCC.