Vekra racing team nasadí do Octavia cupu sedm vozů

Vekra racing team nasadí do Octavia cupu sedm vozů

Šest týdnů zbývá do startu jednoho z předních evropských cupových seriálů – Octavia Cup 2018 – a závodní tým Vekra racing team bude opět u toho. Během zimní přestávky se vedení týmu rozhodlo dát tomuto divácky i jezdecky atraktivnímu poháru prioritu a proto se na startu prvního podniku v Mostě objeví celkem sedm jezdců startujících pod hlavičkou Vekra racing teamu, který do letošního ročníku nastupuje s licencí projektu Fullin Race Academy. V osmnáctičlenné startovní listině je tak Fullin Race Academy s přehledem nejpočetnější sestavou. „Nebyla to jednoduchá vyjednávání, ale nakonec se nám podařilo obsadit prakticky všechna dostupná auta. S autem jsem toho v rámci vývoje najezdil opravdu hodně a musím říct, že s výsledkem finální koncepce techniky jsem více než spokojen. Věřím tedy, že si sezónu užijí nejen naši jezdci, ale celá jezdecká sestava letošního ročníku. Tipuji, že o napínavé souboje nebude nouze, a že si tak na své přijdou i diváci,“ těší se na sezónu šéf Vekra racing teamu a Fullin Race Academy Petr Fulín.

Základ soupisky Fullin Race Academy tvoří jezdci, kteří se závodní akademií Petra Fulína spolupracující dlouhodobě – mostecký Petr Čížek, Polák Maciej Laszkiewicz a talentovaný Petr Fulín jr. Pod typicky červeno-šedivým logem Fullin Race Academy nastoupí také nováček seriálu Gerald Heigis a jediná žena ve startovním poli Tereza Zajíčková. Tuto pětici, která se představí ve všech sedmi podnicích seriálu Octavia Cup 2018, budou ve vybraných závodech doplňovat Michal Matějovský, Litevec Jonas Karklys a motoristický novinář Martin Machala. „Rok od roku zjišťuji, že mě čím dál více naplňuje úloha kauče. Když před sebou máte někoho, kdo skutečně jde za svým a poslouchá tak každé vaše slovo, pokroky jsou vidět prakticky okamžitě. Úsměv na tváři pak nemá jen ten dotyčný jezdec, ale i vy a to je prostě nepopsatelná satisfakce. Letos máme jezdců hned několik. Vedle zkušeného Michala, kde předpokládám diskuzi maximálně o nastavení, máme i nováčky, se kterými budeme rozebírat vlastně úplně všechno,“ prezentuje Fulín svoji roli v týmu. 

Petr Fulín je podepsaný nejen pod projektem Fullin Race Academy, ale také za novou technickou koncepci pohárových vozů. Ta byla realizována ve spolupráci s Andreasem Lautnerem z renomované společnosti LMS Engineering a Petr se osobně podílel na nastavování a testování závodních Octavií pro sezónu 2018. Technické komplikace, které provázely loňskou sezónu, by tak rozhodně neměly nastat. „Věřím tomu. Auto je zábavné, čitelné a s předepsanými pneumatikami i konstantní. Dokonce jsem se rozhodl nasadit do startovního pole svého syna Petra, protože v našem středoevropském regionu nevidím šampionát s lepším poměrem cena – výkon,“ je přesvědčen Fulín.

Sezóna Octavia Cupu se rozběhne 27.-29.4. na Autodromu v Mostě, kde se premiérově představí také nejprestižnější německá série ADAC GT Masters a ADAC TCR Germany společně GT4 Central European Cup.