Pro Laszkiewicze má Octavia Cup prioritu

Pro Laszkiewicze má Octavia Cup prioritu

Po Petru Čížkovi jsme se zeptali dalšího člena Vekra racing team, polského jezdce Macieje Laszwiekicze, jaká jsou jeho očekávání před startem sezóny. 

Macieji, jak jsi strávil zimu? Měl v Polsku příležitost pro nějaký zimní trénink?

Bohužel jsem v Polsku neměl příliš příležitostí pro trénink na okruhu. Proto jsem se snažil věnovat čas tréninku na trenažéru, poznat nové tratě, které mě čekají a zdokonalit se na těch, na kterých jsem už jel.

S Octavií modelového roku 2016 jsi toho moc nenajezdil, na letošní sezónu je připravena nová koncepce. Co čekáš od vozu pro tento rok?

Moje zkušenosti s Octavií roku 2016 jsou vlastně docela malé, objel jsem s ní pouze pár testů na jaře 2017, a tedy moc nevím, co můžeme od nové koncepce očekávat. Ale slyšel jsem, že řazení bude rychlejší a pevný start jednodušší a už s tím jsem spokojený.  

Na jakou trať se s Octavia Cupem nejvíce těšíš?

Samozřejmě, že moje oblíbená trať je ta domácí v Poznani, ale v kalendáři je i pár dalších zajímavých destinací.

A okruh, který bys z kalendáře raději vyškrtnul?

Nemůžu říct, že rovnou vyškrtnul, ale trochu obavu mám ze Slovakiaringu. Je to rychlá, technická trať a nemám z ní žádné zkušenosti.

V kalendáři OC je pár podniků, které se jedou s velice prestižními seriály (ADAC GT Masters, ETRC). Těšíš se na tyto podniky s velkou diváckou kulisou, nebo to, kdo je na tribunách, pro tebe nehraje zásadní roli?

Mám rád, když se něco děje. Když cítím diváckou podporu a když se na trati můžeme střídat se zajímavými sériemi jako ADAC GT Masters nebo ETRC, je to vždycky větší zábava.

Letošní rok je pro tebe premiérový ve spojení s Octavia Cupem. Máš představu, kde ve startovním poli by ses chtěl pohybovat.

Cílem je něco mezi osmým a dvanáctým místem.

Vloni jsi závodní sezónu završil podnikem seriálu FIA ETCC v Mostě. Myslíš, že ti účast v ETCC přinesla nějaká zkušenosti, které budeš moci zúročit v Octavia Cupu.

Tento rok bude pro mě hodně náročný, ale prioritu má Octavia Cup. Snažím se získávat co nejvíce znalostí od kouče Vekra racing teamu Petra Fulína. Kromě Octavia Cupu se možná účastním polského seriálu PTCC a pokud uvidím pokrok v zajížděných časech, mým snem je zakončit sezónu znovu ve voze TCR, třeba během finále TCR Europe v Barceloně.