Vekra racing team otestoval novou techniku pro Octavia Cup

Vekra racing team otestoval novou techniku pro Octavia Cup

Závodní sezóna klepe na dveře a pro Vekra racing team je jedna z priorit pro letošní rok účast v seriálu Octavia Cup 2018, která se poslední dubnový víkend rozjede na své domácí půdě na Autodromu Most. Aby Vekra racing team prověřil připravenost jezdců i modernizovaných cupových Octavií, nemohl vynechat příležitost účastnit se v pátek 6. dubna oficiálního testování Octavia Cupu v Mostě.

Vekra racing team, který v letošní sezóně startuje s licencí projektu Fullin Race Academy, se v Mostě představil v téměř plné sestavě. Mimo jiné Michal Matějovský, který v minulosti sbíral úspěchy s první a druhou generací cupových Octavií, matadoři týmu domácí Petr Čížek a Polák Maciej Laszkiewicz, či Litevec Karklys. „Michal Matějovský zaznamenal nejrychlejší čas dne a ukázal, že i přes závodní pauzu nic neztratil ze své rychlosti. Petr Čížek se zlepšil, Maciej se zlepšil, Jonas Karklys je fajn a zajel taky krásný čas,“ okomentoval páteční vystoupení jezdců týmu, kteří s pohárovou Octavií už mají zkušenosti, šéf Fullin Race Academy  a Vekra racing teamu Petr Fulín.

Pod hlavičkou Fullin Race Academy se v Octavia Cupu představí také dva nováčci na okruzích a ani oni nevynechali možnost se se závodní technikou blíže seznámit. „Tereza Zajíčková si odbyla svojí premiéru za závodním volantem a postupně se učí. Martin Machala ukázal, že motoristický novinář může být velice zdatný jezdec, a bez jakýchkoliv závodních zkušeností se může předvést v dobrém světle,“ shrnul Fulín nasazení té méně zkušené části týmu.

Oficiální testování, kdy na mosteckém okruhu panovalo slunečné jarní počasí, si pochvalovali nejen jezdci, ale i šéf Fullin Race Academy: „V Mostě jsem z části zastupoval i promotéra, z pohledu našeho týmu jsem spokojen. Děkuji všem, kteří se na tom podíleli. Mechanikům, kteří si užili tři perné dny. Mám radost, že celý tým fungoval jako dobře namazaný stroj a měli jsme kapacitu tu a tam pomoci promotérovi v rámci spolupráce,“ dodal Fulín na závěr.

Připomeňme, že pro Vekra racing team resp. Fullin Race Academy se sezóna rozběhne už příští týden, kdy se Petr Fulín v roli pilota představí během úvodního podniku ADAC TCR Germany na německém Oscherslebenu, zbytek týmu zahájí sezónu koncem dubna zahajovacím podnikem Octavia Cupu, který se představí během taháku letošní okruhové sezóny, české zastávce prestižní série ADAC GT Masters.