Petr Fulín s vozem CUPRA zahajuje sezónu 2018 v početné konkurenci seriálu TCR Germany

Petr Fulín s vozem CUPRA zahajuje sezónu 2018 v početné konkurenci seriálu TCR Germany

Šéf stáje VEKRA Racing Team Petr Fulín v rámci svého programu pro letošní rok zahajuje sezónu v německém šampionátu TCR. Na trati v Oscherslebenu se představí coby hostující jezdec. 

A nebude to začátek jednoduchý. Fulda sice prostředí v Sasku-Anhaltsku dobře zná – v Německu strávil tři sezóny v sérii Supercopa – ale se svou současnou technikou CUPRA TCR bude nový šampionát poznávat v poli třiceti vozů. "Okruh znám, vždy nabízí skvělou atmosféru. Na trati se pořád něco děje a fanoušci z hlavní tribuny dohlédnou na většinu trati, takže se fandí pořád. Sezónu začneme v novém seriálu, na rozdíl od ETCC se v TCR Germany jede jeden závod v sobotu a jeden v neděli. Naší snahou je přinést co nejlepší výsledek pro značku CUPRA," říká před odjezdem do Německa Petr Fulín. 

V hledáčku týmu, který se v Německu představí pod hlavičkou FULLIN RACE ACADEMY, je především podnik v Mostě, kam TCR Germany zavítá na konci dubna, ale pokud se naskytne šance, chce Fulda bojovat už při první příležitosti: "Vždycky jedeme na závody s tím, že chceme bojovat a jsme hladoví, ale v první řadě chceme zůstat nohama na zemi a zkusit dohnat znalosti a data, které mají domácí týmy z minulosti poctivě nasbírány. Za dva týdny nás totiž čeká Most, kde bude spousta fanoušků, kamarádů a partnerů, takže pro domácí trať se chceme co nejlépe připravit." 

Fuldovy výkony lze během víkendu sledovat prostřednictvím livetimingu, na Internetu je možné také sledovat stream ze závodů a tradiční informace bude tým dodávat také i na Fuldovou stránku na Facebooku. 

 

Harmonogram závodního víkendu TCR Germany v Oscherslebenu:

 

pátek 13. dubna 

09:30 trénink 1

13:55 trénink 2

17:20 kvalifikace 1

17:55 kvalifikace 2

 

sobota 14. dubna 

11:55 1. závod

 

neděle 15. dubna 

10:00 2. závod