Úvodní podnik Octavia Cupu přenesl Vekra Racing teamu celkem tři pódiová umístění

Úvodní podnik Octavia Cupu přenesl Vekra Racing teamu celkem tři pódiová umístění

Patnáct tisíc diváků si na sluncem zalitých tribunách Autodromu Most o uplynulém víkendu vychutnávalo souboje čtyř prestižních evropských sérií cestovních vozů, mimo jiné také navrátivšího se Octavia Cupu. Zde měl Vekra Racing Team, který v letošní sezóně startuje s licencí soutěžícího Fullin Race Academy, celkem sedminásobné zastoupení.
Už od úvodních tréninků se ukazovalo, že lídry týmu budou zkušený Michal Matějovský a talentovaný Petr Fulín Jr. To se projevilo naplno během sobotní kvalifikace na dva nedělní závody, kdy si duo Fulín Jr. - Matějovský vyjelo druhou respektive třetí startovní pozici.
V prvním závodě za vítězným Tomášem Pekařem obsadil Matějovský druhé místo, bramborovou medaili bral po nevydařeném startu Fulín Jr. Výborný výkon také předvedl Litevec v barvách Fullin Race Jonas Karklys, osmý skončil stabilní člen Vekra Racing Teamu Maciej Laszkiewicz, desátý potom Petr Čížek. Svoji závodnickou kariéru otevřela jedenáctou příčkou jediná členka Fullin Race Tereza Zajíčková.
Ve druhém nedělním závodě vedl dlouhou dobu Petr Fulín Jr., který však startoval na ojetých pneumatikách a postupně se propadl na třetí pozici, na druhé místo se vyrovnaným výkonem propracoval Michal Matějovský. Litevec Karklys zopakoval šesté místo, hned za ním skončil domácí Petr Čížek. Polák Laszkiewicz dojel devátý, debutující Tereza Zajíčková skončila třináctá.

„S průběhem víkendu jsem maximálně spokojený. I přes fakt, že tým obsluhoval sedm Octavií a jednu Cupru, se vše zvládlo bez sebemenšího problému. To, že se vše zvládlo, potrhli i naši jezdci, kteří se v rámci úvodního podniku Octavia Cupu významně prosadili, když Michal zajel dvě druhá místa a Petr třetí a čtvrté. Jezdci týmu se tak postavili hned třikrát na stupně vítězů,“ zhodnotil sportovní stránku víkendu šéf týmu Petr Fulín.
„Pochválit ale musím i ostatní. Tereza si v Mostě zajela nový "osobák", Jonas si s premiérou poradil více než se ctí, když si vyjel dvě šestá místa. Trochu smolně dopadl úvodní podnik pro naše stálice Macieje a Petra Čížka, kteří se bohužel nevyhnuli kontaktům. Smolný víkend měl Martin Machala, kterému nejprve v první jízdě vypověděl službu brzdový válec a ve druhém doplatil na likvidační manévr Wolfganga Kriegla,“ okomentoval Fulín výkony členů Fullin Race Academy.
„Je třeba poděkovat všem a to nejen mechanikům a inženýrům, ale i holkám, které zvládly v neděli odbavit přes sedmdesát porcí. Myslím, že máme z víkendu několik impulsů na co se zaměřit příště a já bych rád tyto nápady vyzkoušel ještě před Redbull Ringem v rámci chystaného testování,“ sdělil na závěr Petr Fulín.

Výsledky první závodu Octavia Cupu Most:
1. Tomáš Pekař 12 kol
2. Michal Matějovský +9.823
3. Matouš Kubů +13.476
4. Petr Fulín jr. +19.157
-
6. Jonas Karklys +26.140
8. Maciej Laszkiewicz +53.364
10. Petr Čížek +1Lap
11. Tereza Zajíčková +1Lap
DNS Martin Machala

Výsledky druhého závodu Octavia Cupu Most:
1. Tomáš Pekař 14 kol
2. Michal Matějovský +5.601
3. Petr Fulín Jr. +13.330
-
6. Jonas Karklys +23.291
7. Petr Čížek +37.534
9. Maciej Laszkiewicz +51.565
13. Tereza Zajíčková +1 Lap
DNF Martin Machala