Petr Fulín ve FIA WTCR startovat nebude

Petr Fulín ve FIA WTCR startovat nebude

Trojnásobný šampión seriálu FIA ETCC do bojů ve světové sérii FIA WTCR nezasáhne. I přesto, že jarní část sezóny dopadla pro Fulína výborně, nebyla Petrovi udělena divoká karta pro start v podniku FIA WTCR Race of Germany. Jednačtyřicetiletý jezdec, který se v letošní sezóně dosud prezentoval jedním vítězstvím a jedním druhým místem v seriálu ADAC TCR Germany, se tak o nadcházejícím víkendu na start světové elity závodů cestovních vozů na německém okruhu Nürburgring nepostaví.
„Je to ještě čerstvé, takže jsem momentálně zklamaný a naštvaný zároveň. FIA můj start a tím i třetí divokou kartu schválila, já splnil veškeré legislativní procedury a to včetně úhrady startovného, nicméně druhý den mi volal zástupce promotéra a potvrzení vzal zpět. Přiznám se, že odůvodnění ve smyslu "vysokého počtu startujících", nerozumím. Ten limit platí pro všechny tratě, takže úřednický šotek posuzuje zřejmě stejně čtyřkilometrovou trať a mnohonásobně delší Nordschleife. Navíc se jedná o stejného promotéra a o stejnou federaci FIA jako v předchozích sezónách v případě ETCC a WTCC. Někdo zřejmě zapomněl, že v té době startovaly obě série dohromady a aut bylo nesrovnatelně více. Co ale dělat. Nezbývá mi, než rozhodnutí respektovat, na české verzi Eurosportu závody komentovat a držet palce Maťovi,“ sdělil Fulín.

Momentálně tým Fullin Race Academy, pod jehož hlavičkou Petr startuje, hledá náhradní program, který by byl vhodnou náhradou k podniku FIA WTCR, a kde by Fulín se svým vozem Cupra TCR mohl navázat na letošní dubnové úspěchy. „V současné době jsme v plánovaném kalendáři letošní sezóny udělali změnu, kterou zveřejním okamžitě po její akceptaci českým zastoupením značky SEAT,“ dodal na závěr Fulín.