Na Red Bull Ringu byl Vekra Racing Team nejsilnější

Na Red Bull Ringu byl Vekra Racing Team nejsilnější

V tradičním květnovém termínu se na rakouském Red Bull Ringu konal druhý podnik Octavia Cupu 2018 a Vekra Racing Team u toho nemohl chybět. Ve stejné sestavě jako koncem dubna při prvním podniku v Mostě patřila soupiska jezdců projektu Fullin Race Academy čítající osm jmen s přehledem k nejpočetnějším týmům druhé zastávky Octavia Cupu.

Už první tréninky napověděly, že dvojici jezdců Fullin Race Academy – Michalu Matějovskému a Petru Fulínovi Jr. – bude okruh pod vrcholky Alp svědčit. Naplno se to projevilo během kvalifikace, kdy Michal Matějovský ovládl kvalifikaci a do prvního závodu mohl startovat z pole position. Vedle něj se na startovní rošt prvního závodu postavil Petr Fulín Jr., kterého Matějovský přeskočil v posledním kole o pouhých 66 tisícin vteřiny. Páté místo vybojoval Litevec Jonas Karklys, novinář Martin Machala skončil devátý, první desítku kvalifikace uzavřel Petr Čížek. Dvanácté místo zaznamenal Maciej Laszkiewicz, následovaný třináctou Terezou Zajíčkovou.

Hned první závod přinesl Vekra Racing Teamu velkou radost. Dvojce Matějovský – Fulín Jr. nepřipustila žádné drama a hned po startu odjela zbytku startovního pole. V nájezdu do předposledního kola se Fulín Jr. dostal před dosud vedoucího Matějovského a dojel si pro svoje premiérové vítězství v Octavia Cupu. O čtyři desetiny později proťal cílovou pásku druhý Michal Matějovský. Z ostatních jezdců Fullin Race Academy obsadil pátou pozici Jonas Karklys, šestý dojel Maciej Laszkiewicz těsně následovaný Martinem Machalou. Devátý skončil Petr Čížek, dvanáctá dokončila závod Tereza Zajíčková.

Neděle byla na rakouském Red Bull Ringu výrazně deštivá, přesto duo Matějovský - Fulín Jr. prokázalo, že umí i na vodě. Po startu ze sedmého, respektive osmého místa se oba jezdci ihned po startu probili do popředí startovního pole. Po vyrovnaném výkonu si Michal Matějovský dojel pro druhé místo, o půl vteřiny později projel cílem třetí Petr Fulín Jr.. Nejlepší výsledek v Octavia Cupu zaznamenal pátý Martin Machala, Jonas Karklys neudržel v posledním kole šestou pozici a dojel sedmý. Petr Čížek odstartoval devátý a přijel devátý, další bod v Octavia Cupu si na svoje konto připsala desátá Tereza Zajíčková. Po kolizi a s notně poškozeným vozem dojel do cíle jedenáctý Maciej Laszkiewicz.

V průběžném pořadí seriálu snížil druhý Michal Matějovský ztrátu na vedoucího Tomáše Pekaře na 7 bodů, o dalších sedm bodů zpět je třetí Petr Fulín Jr.. Na čtvrtou pozici se posunul Jonas Karklys, sedmý je průběžně Martin Machala, devátý Maciej Laszkiewicz a dvanáctý Petr Čížek následovaný patnáctou Terezou Zajíčkovou.

„Myslím, že tým předvedl skvělou práci již v samotných přípravách, když kromě předzávodního servisu aut nám dalo zabrat zvládnout vše i logisticky. I na místě všichni od mechaniků přes inženýra až po kuchyň, která vydávala denně přes padesát porcí, fungovali stoprocentně. Děkuji tedy všem a samozřejmě gratuluji našim jezdcům. Michal s Petrem si vyjeli dvakrát stupně vítězů, Jonas předvedl spolehlivý výkon, který jej posunul na čtvrtou příčku průběžného pořadí a ti ostatní si odbyli svoji premiéru i na mokru. Rádi bychom ty tři týdny závodní přestávky využili k testování, aby se kluci s Terezou v Polsku ukázali ještě silnější. “ okomentoval víkend šéf týmu Petr Fulín.

Výsledky prvního závodu:
1. Petr Fulín Jr. 23:11.399
2. Michal Matějovský 23:11.826
3. Bjoern Dietrich 23:26.377
-
5. Jonas Karklys 23:33.864
6. Maciej Laszkiewicz 23:49.435
7. Martin Machala 23:49.601
-
9. Petr Čížek 23:54.331
-
12. Tereza Zajíčková -1 Lap

 

Výsledky druhého závodu
1. Tomáš Pekař 21:07.154
2. Michal Matějosvký 21:20.498
3. Petr Fulín Jr. 21:21.092
-
5. Martin Machala 21:38.411
-
7. Jonas Karklys 21:39.906
-
9. Petr Čížek 22:15.602
10. Tereza Zajíčková -1 Lap
11. Maciej Laszkiewicz -1 Lap

 

Průběžné pořadí seriálu po 2. podnicích
1. Tomáš Pekař 77 bodů
2. Michal Matějovský 70 bodů
3. Petr Fulín Jr. 63 bodů
4. Jonas Karklys 36 bodů
-
7. Martin Machala 18 bodů
-
9. Maciej Laszkiewicz 15 bodů
-
12. Petr Čížek 13 bodů
-
15. Tereza Zajíčková 2 body