Octavia Cup se přesouvá do Polska a Vekra Racing Team s ním

Octavia Cup se přesouvá do Polska a Vekra Racing Team s ním

Tento víkend čeká na Vekra Racing Team už třetí díl seriálu Octavia Cup 2018. Po velkém úspěchu ve formě vítězství, dvou druhých a jednom třetím místě, který se jezdcům startujícím pod hlavičkou projektu Fullin Race Academy podařil před třemi týdny na rakouském Red Bull Ringu, odjíždí tým do polské Poznaně plný očekávání.

Okruh dlouhý 4083m, který byl vybudován v roce 1975 v bezprostřední blízkosti poznaňského letiště a se svými čtrnácti zatáčkami patří k hodně technickým tratím, přivítá Octavia Cup po dlouhých osmi letech. Na jezdce čeká obvyklý harmonogram skládající se ze dvou pátečních tréninků a jedné kvalifikace, v sobotu před polednem jezdci vystartují do prvního závodu, víkend zakončí druhý závod v sobotních 16.00 hod.

Startovní listina čítá pět jmen startujících v barvách Fullin Race Academy. Na výborné výsledky z rakouské zastávky Octavia Cupu bude chtít navázat průběžně třetí Petr Fulín Jr., pojistit čtvrtou pozici aktuálního pořadí bude chtít Litevec Jonas Karklys. Znalost domácího prostředí, tratě, na které motoristicky vyrůstal, by rád zužitkoval Maciej Laszkiewicz, který má náskok pouhé dva body před dalším členem Vekra Racing Teamu Petrem Čížkem. Jediná žena ve startovním poli Tereza Zajíčková uzavírá soupisku Fullin Race Academy.