Nejnáročnější víkend sezóny je tu

Nejnáročnější víkend sezóny je tu

Na dvou frontách bude o nadcházejícím víkendu bojovat Vekra Racing Team a jeho jezdci závodící pod hlavičkou projektu Fullin Race Academy.

Pro šéfa týmu a trojnásobného vítěze Evropského poháru cestovních vozů Petra Fulína znamená tento víkend vrchol letošní závodní sezóny. Na okruhu Slovakiaring bude mít Fulín jedinečnou příležitost poměřit síly s největšími světovými hvězdami v závodech cestovních vozů během šestého podniku světového poháru FIA WTCR. Díky Fuldovo jarním úspěchům v závodech ADAC TCR Germany se týmu podařilo získat divokou kartu pro start v této nejprestižnější sérii kategorie TCR. „Na jednu stranu nebylo jednoduché naplnit rozpočet pro naši účast ve WTCR, na druhou stranu je to možná poslední příležitost se utkat v rámci WTCR s takovými jezdci, jakými jsou Yvan Muller nebo Gabrielle Tarquini,“ vysvětluje Fulín motivaci ke startu. „Život je krátký a tak si ho musíme užít a proto jsme se rozhodli startovat,“ dodává Fulín, který se představí ve svém tradičním voze Cupra TCR s pro něj netypickým číslem 44.

Početnější část týmu má v programu populární Octavia Cup, který se závodem na německém okruhu Lausitzring přehoupne do druhé poloviny svojí sezóny. Jasným lídrem týmu zde bude Petr Fulín Jr., který se zde pokusí z průběžného druhého místa zaútočit na vedení v seriálu. Průběžně čtvrtý Jonas Karklys si jede, po ne zcela povedeném představení v Poznani, do Německa spravit chuť. Naopak Petr Čížek se pokusí navázat úspěchy z posledního podniku. Soupisku doplňují stálice týmu – Polák Maciej Laszkiewicz a jediná žena v seriálu Tereza Zajíčková.  

Časový program podniku FIA WTCR Race of Slovakia najdete zde 

Časový program podniku Octavia Cup 2018 Lausitzring najdete zde