Vekra racing team se vrací na Slovakiaring, tentokrát s Octaviemi

Vekra racing team se vrací na Slovakiaring, tentokrát s Octaviemi

Vekra racing team a celkem sedm jezdců projektu Fullin Race Academy se v těchto dnech přesouvá na Slovakiaring, kde se o nadcházejícím víkendu odehraje již pátý podnik seriálu Octavia Cup 2018.

V barvách Fullin Race Academy se pod vedením kouče a mentora Petra Fulína, který má na Slovakiaring čerstvé vzpomínky ze své účasti ve světovém poháru WTCR, představí již tradiční sestava doplněná o jedno staronové a jedno zcela nové jméno.

Průběžně druhý muž celkového pořadí, Petr Fulín Jr., se zde pokusí dohnat ztrátu na vedoucího Tomáše Pekaře, který ale na Slovakiaringu nestartuje. „Mým úkolem pro tento víkend je minimálně dotáhnout a pokud možno si i vybudovat nějaký malý náskok do závěrečných dvou podniků. To, že nejede Tomáš beru jako příležitost dohnat manko, které jsem nabral kvůli technickým problémům v Polsku,“ dává si jasný cíl na nadcházející víkend Fulín Jr..

Michal Matějovský je další silné jméno ve startovní listině, i když tak trochu neplánované. „Na začátku sezóny jsem avizoval, že pojedu jen tři podniky (Most, RedBull Ring a Most) a když se naskytla příležitost jet teď ještě i na Slovensku, tak nebylo moc co řešit,“ poodhaluje zákulisí svého startu Matějovský.

Na okruhu nedaleko Orechovej Potoně se představí také tradiční jezdci ze soupisky Fullin Race Academy: průběžně třetí pilot celkového pořadí Litevec Jonas Karklys, Petr Čížek se bude snažit navázat na dobrý dojem z Lausitzringu, naopak Polák Maciej Laszkiewicz si bude chtít spravit chuť. Další body do tabulky se pokusí posbírat jediná žena ve startovním poli Tereza Zajíčková.
Nováčkem za volantem cupové Octavie bude Pavel Gellner, který dosud ve Vekra Racing Teamu působil na zcela jiné pozici. Jako dlouholetý člen Vekra racing teamu má na starosti analýzu dat a telemetrii závodních vozů a jezdcům Fullin Race Academy včetně Petrova Fulína během podniků TCR radí a analyzuje jejich počínání na volantem závodních vozů. Nyní však Octavia Cup pozná ze zcela jiné perspektivy. „Od dětství jsem závodil na silničních motocyklech- poměrně úspěšně, kdy jsem dosáhl mimo jiné na tituly mistra republiky. S nástupem na vysokou školu muselo ale vše skončit. Poté jsem se víceméně náhodou dostal na tři závody do cupového Twinga, kde jsem postupně zrychloval a při svém třetím (a posledním) závodním víkendu v Brně skončil těsně pod bednou, přičemž jsem do závodu startoval z druhého místa,“ ukazuje Gellner, že na závodních tratích není úplným nováčkem. „Slovakiaring vnímám jako velice rychlý, ale zároveň jako technicky náročný okruh. Lehkou výhodou pro mě může být to, že jsem zde jel s Twingem a tehdy se mi zdálo, že mi Slovakiaring svým způsobem sedí. Na druhou stranu s několika násobně rychlým autem to bude úplně o ničem jiném,“ dodává na závěr Gellner.

 

Harmonogram víkendu:

 

Pátek 17. srpna

 

08:30 – 1. volný trénink – 30 min

13:30 – 2. volný trénink – 30 min

17:10 – kvalifikace – 30 min

 

Sobota 18. srpna

 

10:40 – 1. závod – 25 min

16:45 – 2. závod – 25 min