Petr Fulín Jr. si ze Slovakiaringu odváží double

Petr Fulín Jr. si ze Slovakiaringu odváží double

Zatím nejlepší výsledek sezóny zaznamenal Vekra Racing Team při pátém podniku seriálu Octavia Cup 2018, který se o uplynulém víkendu jel na okruhu Slovakiaring nedaleko Bratislavy. Během náročného závodního víkendu, který doplňovaly teploty dosahující 35° C, se zde představilo celkem sedm jezdců zařazených do projektu Fullin Race Academy.

Nejvíce se vedlo talentovanému Petru Fulínu Jr., který zde si zde připsal dosud nejlepší výsledek v tomto seriálu, jak v kvalifikaci, tak v obou soutěžních jízdách nenašel přemožitele a se Slovenska si odváží 42 bodů, což jej s náskokem 10 bodů posouvá do čela průběžného hodnocení seriálu. „Jsem maximálně spokojený. Tenhle víkend se nemohl podařit lépe. Přijel jsem sem s tím, že bych rád stáhl co nejvíce bodů na Tomáše Pekaře, a to se také podařilo. Do Mostu si navíc odvážím i malý bodový náskok, a to je pochopitelně dobré. Myslím, že jsme tady zažili dva velice pěkné závody, přičemž ten druhý byl díky obrácenému roštu určitě mnohem atraktivnější,“ okomentoval veleúspěšný víkend Petr Fulín Jr.

Na Slovensku se vedlo také jezdci, který se už v barvách Fullin Race Academy představil během prvních dvou podniků – Michalu Matějovskému. Ten do prvního závodu, díky povedené kvalifikaci, odstartoval jako druhý, druhý také projel pod cílovou šachovnicí. Ve druhém závodě si připsal třetí místo. „Z tohoto víkendu si odvážím nejen skvělé závodní zážitky, ale především také vzpomínku na neskutečné vedro v autě,“ takové byly dojmy Michala Matějovské po dojetí druhého závodu.

Nezklamal ani Litevec Jonas Karklys, který si ze Slovakiaringu odváží dvě bramborové medaile. Dařilo se i Petru Čížkovi, který dojel na sedmém v prvním, respektive pátém místě ve druhém závodě.

V hezkém světle se představit nováček za volantem Octavie Pavel Gellner, který dojel na devátém a sedmém místě. „Rád bych za tuto příležitost poděkoval Petru Fulínovi a mé rodině. Tento víkend byla velká zkušenost. Závodil jsem již dříve, ale jízda s Oktávkou se s tím nedá vůbec porovnávat. V průběhu celého víkendu jsem měl možnost mít na mou práci dvojí pohled, a věřím, že toto mne do budoucna posune zase o kousek dál,“ sdělil na konci víkendu Gellner.
Stabilní výkony a zisk dvou osmých míst předvedl Maciej Laszkiewicz. Tereza Zajíčková si odváží se Slovenska 3 body za deváté místo ve druhém závodě.

Po krátké pauze se jezdci přesouvají na domovský okruh Octavia Cupu do severočeského Mostu, kde se na přelomu srpna a září odehraje předposlední podnik seriálu během tradiční akce Czech Truck Prix.