Chorvatské "prázdniny" FULLINRACE ACADEMY: změny počasí, dramata i dobré výsledky

Chorvatské "prázdniny" FULLINRACE ACADEMY: změny počasí, dramata i dobré výsledky

Třetí víkend sezóny TCR Eastern Europe hostila trať Grobnik nedaleko Rijeky. Český tým Petra Fulína v obou sprintových závodech sahal na stupně vítězů a ve vytrvalostním klání ESET Endurance pak dominoval časům na jedno kolo. 

Zhodnotit víkend jedinou větou však nelze. Dramatické dny na chorvatské půdě způsobila řada faktorů. Tím prvním bylo počasí – během kvalifikací panovalo sucho a velké horko, pro nedělní závody pak byla hlášena průtrž mračen. Ještě předtím ale na řadu přišel hodinový závod. Petr Fulín a Carol Wittke se oba ve svém stintu postarali o nejrychlejší kola závodu, přesto se vítězství vybojovat nepodařilo. "Měli jsme smůlu. Naše tempo bylo bezkonkurenční, ale bohužel nám prasknul tlumič a my jeho výměnou nabrali ztrátu, která už nešla dojet," hodnotil čtvrtou příčku v závodě Petr Fulín, který si ale jízdu za volantem CUPRY TCR pochvaloval: "Rychlost v kombinaci s tratí, která se jede na srdce, bereme jako super zážitek a pro Carola to byl skvělý trénink na nedělní sprinty."

Trénink to byl, ale – jak už bylo zmíněno – za úplně jiných podmínek. Nedělní okolnosti závodu znamenaly pro Petra Čížka i Carola Wittkeho nutnost se rychle adaptovat. To se povedlo skvěle a v obou závodech se drželi v Top 5 a sahali po třetím místě. To se Petr Čížkovi podařilo v prvním závodě vybojovat, v tom druhém po něm sahal Carol Wittke, ale úprava pořadí po předčasném ukončení závodu znamenala čtvrtou pozici. Přesto u týmu panuje spokojenost... "Oba kluci se zrychlují, bylo to vidět ve všech jízdách, takže mám radost. Víkend byl moc fajn, profil trati nás bavil a už se nemůžeme dočkat dalších závodů. Na Slovakiaring budeme testovat," říká Petr Fulín. 

Petr Čížek dodává: "Trať je to krásná a celkově jsem spokojen, i když v autě bylo odhadem tak sedmdesát stupňů. V neděli jsme čekali, jestli se za takového deště vůbec pojede, ale nakonec se jelo. Bojoval jsem o pozice a třetí a páté místo musím hodnotit kladně. Kdyby mi někdo před začátkem sezóny řekl, že budu třetí v tabulce, klepal bych si na čelo." 

Carol Wittke pak neskrýval zklamání: "Byli jsme nejrychlejší, ale bohužel, jsme museli do boxů. V neděli jsme museli hodně měnit nastavení, v prvním závodě jsem se přibližoval pódiovým pozicím, ale závod byl ukončen o pár kol dřív. Do druhého jsem startoval ze třetího místa, ale došlo k několika soubojům a já pozici ztratil. Závod byl znovu ukončen a nakonec z toho bylo čtvrté místo. Měli jsme rychlost, ale mohli jsme z ní vytěžit lepší umístění."

Další dějství šampionátu hostí 24. a 25. srpna Slovakiaring.