Petr Fulín po ráně od Rossiho z nedělního závodu odstoupil

Petr Fulín po ráně od Rossiho z nedělního závodu odstoupil

   Petr Fulín nedělní závod Seat Leon Eurocupu na Oscherslebenu nedokončil. Stejně jako před tím při premiéře v Brně i na německém okruhu ukončil soupeř jeho snahu vybojovat si přední umístění. Tentokrát dostal Petr ránu na přední kolo od jednoho z nejžhavějších favoritů na konečné vítězství Itala Michaela Rossiho a musel v šestém kole odstoupit.

Do nedělního závodu, který se v Oscherslebenu jel opět na suché trati, startoval Petr z první řady. Z pole position začal ale lépe Ital Larini. Jenže Petra krátce po startu už brzdil. Čtyři kola zkoušel plzeňský jezdec se přes ostříleného soupeře dostat. Larini ale bránil úporně, a tak se za Petrem mezitím zformoval útok dalších jezdců. Skvěle jel především Španěl de Diego, který startoval až z desátého místa. Skulinku v Lariniho obraně našel a dojel si pro první vítězství. Dopředu se dral i Rossi, ale v cestě měl Petra Fulína. Po ráně na levé přední kolo se u Petrova Leonu svlékla pneumatika a bylo po závodě. Rossi ovšem musel do boxu. Larini obsadil druhé místo. Největší favorité na konečné prvenství Maďar Weber a Ital Rossi v neděli zůstali mimo bodované příčky. Na svém kontě mají oba shodně 42 b., a tak se definitivně o vítězi Seat Leon Eurocupu rozhodne 19. září ve Valencii.

Petr Fulín po závodě řekl:
V Eurocupu mám letos opravdu smůlu. V neděli jsem na Oscherslebenu čtyři úvodní kola útočil na vedoucí pozici Lariniho, zkoušel jsem to ze všech možných stran se před něho dostat, a nakonec mne zastavila rána od Rossiho. Opakovalo se tak prakticky to samé, co v Brně. Na Lariniho mi ale chyběl i výkon motoru, protože na rovinkách mi ujížděl. Na motor se nyní musíme podívat a uvidíme, co máme za problém. Za čtrnáct dní jedu na Oscherslebenu Seat Leon Supercopu. Bude to předposlední závod seriálu a mým cílem zůstává skončit v tomto prestižním evropském poháru do pátého místa.

Výsledky – Seat Leon Eurocup (Oschersleben)

1. závod:
1. Weber (H)
2. Rossi (I)
3. Da Costa (P)
.
7. Petr Fulín

2. závod:
1. De Diego (E )
2. Larini (I)
3. Da Veiga (P)

Pořadí v Eurocupu: 1.-2. Weber a Rossi oba 42, 3.Murray (I) 35 …18. Fulín 6 b.