Petra Fulína čeká zodpovědný úkol na začátku školního roku

Petra Fulína čeká zodpovědný úkol na začátku školního roku

S příchodem září se o pozornost fanoušků motorsportu hlásí Evropský pohár cestovních vozů. Víkend v Zolderu je předposlední destinací sezóny, Petr Fulín coby lídr tabulky bude chtít udržet dobrou výchozí pozici pro mostecké vyvrcholení šampionátu. 

"Pauza byla dlouhá a konečně jsou tu další závody, takže se moc těším," říká hned na úvod český závodník. Fulda si ve Vila Realu vytvořil třináctibodový náskok na čele tabulky a takřka tříměsíční čekání tak probíhalo v duchu pečlivých, ale také klidných příprav na závěr ročníku: "Uvědomuji si důležitost úkolu, který nás čeká. Náš plán je zůstat v boji o titul a nachystat se na domácí finále, kde se chceme ukázat. V Belgii pojedeme zodpovědně." 

Okruh ve vlámské části není pro tým novinkou. Před dvěma lety zde Fulda stanul na stupních vítězů, když v prvním závodě vybojoval druhé místo. "Trať je to náročná, neodpouští agresivní jízdu přes obrubníky v obou šikanách, předloni jsme zlomili tlumič. Na druhou stranu, prostředí tratě se nám líbilo, je to zajímavá lokalita. Víkend si tak navzdory těžké práci, která nás čeká, jedeme užít," říká Petr Fulín. 

Jeho výkony můžete sledovat prostřednictvím, živého vysílání na oficiálních stránkách šampionátu, časomíry či na Facebooku, záznam obou závodů odvysílá v neděli v 18:00 Eurosport 2.


 

Průběžné pořadí šampionátu ETCC:

 

1. PETR FULÍN (CZE) SEAT Leon Cup Racer 57 bodů

2. Christjohannes Schreiber (SUI) Honda Civic 44 b.

3. Igor Stefanovski (MKD) SEAT Leon Cup Racer 42 b.

4. Norbert Nagy (HUN) SEAT Leon Cup Racer 42 b.

5. Peter Rikli (SUI) Honda Civic 25.5 b.

6. Fábio Mota (POR) SEAT Leon Cup Racer 23 b.

7. Zsolt David Szabo (HUN) SEAT Leon Cup Racer 23 b.

8. Andreas Pfister (GER) SEAT Leon Cup Racer 14.5 b.

9. Mladen Lalušić (SRB) SEAT Leon Cup Racer 13 b.

10. Plamen Kralev (BUL) Audi RS3 LMS 11 b.