Finálový víkend ETCC hostí Most, Petr Fulín se pokusí na domácí půdě uhájit náskok

Finálový víkend ETCC hostí Most, Petr Fulín se pokusí na domácí půdě uhájit náskok

Poslední, šestý víkend letošní sezóny Evropského poháru cestovních vozů hostí Autodrom Most. Lídr tabulky Petr Fulín se během dvou závěrečných závodů roku pokusí udržet náskok před trojicí soupeřů, čímž by se potřetí v kariéře stal evropským šampionem.

"Na mostecký víkend se těším tak jako na všechny závody v roce. Bude příjemné jet před domácím publikem, okruh v Mostě mám velmi rád, ale to nám situaci samo o sobě neusnadní," říká český závodník před startem víkendu. Fuldův náskok na soupeře v boji o titul činí šest, sedm a osm bodů, takže každý ze závodů může rozhodnout. Vědom si toho je i sám Fulda: "Bude třeba jet zodpovědně, řekl bych až hlavou. Jeden závod může pořadí úplně otočit, Schreiber, Nagy i Stefanovski jsou silní soupeři. Byl bych nerad, kdyby se o titulu rozhodlo nějakým odstoupením, a tak přípravě věnujeme maximum tak jako vždy."

V rámci posledního víkendu se na mostecké trati objeví ještě jeden Petr Fulín – syn dvojnásobného šampiona. Jednadvacetiletý závodník se po loňském vystoupení ve Škoda Octavia Cupu ukáže spolu s "tátou Fuldou" na domácí trati. "To, že pojedu, jsem se dozvěděl zhruba před dvěma týdny, když mi od táty přišla SMS, ať si zařídím licenci. Těším se, bude zajímavé být s otcem ve stejném poli. Jedu ale především sbírat zkušenosti, bude to moje premiéra s tímto vozem a navíc už rok jezdím hlavně jenom MHD," říká před odjezdem do Mostu Petr Fulín junior. "Jsem rád, že se i za podpory SEAT Česká republika podařilo zajistit tento start. Petr pojede pod hlavičkou naší Fullin Race Academy a věřím, že si závod užije," přibližuje start svého syna Petr Fulín senior. 

V rámci Fuldovy akademie se představí také dva členové týmu, Petr Čížek a Maciej Laskiewicz, pro které to bude rovněž premiéra v ETCC. Výkony jezdců můžete tak jako během celého roku sledovat prostřednictvím časomíry nebo na Facebooku, oba nedělní závody odvysílá živě Eurosport 2. 


Průběžné pořadí šampionátu ETCC:
 

1. PETR FULÍN (ČR) SEAT Leon Cup Racer 63 bodů
2. Christjohannes Schreiber (SUI) Honda Civic 57 b.
3. Norbert Nagy (HUN) SEAT Leon Cup Racer 56 b.
4. Igor Stefanovski (MKD) SEAT Leon Cup Racer 55 b.
5. Peter Rikli (SUI) Honda Civic 41.5 s.
6. Fábio Mota (POR) SEAT Leon Cup Racer 29 b.
7. Zsolt David Szabo (HUN) SEAT Leon Cup Racer 23 b.
8. Andreas Pfister (GER) SEAT Leon Cup Racer 22.5 bodů.
9. Mladen Lalušić (SRB) SEAT Leon Cup Racer 13 b.
10. Plamen Kralev (BUL) Audi RS3 LMS 12 b.

 

Harmonogram závodního víkendu ETCC v Mostě:

 

pátek 6. října 

11:40 test

 

sobota 7. října 

9:40 trénink

14:15 kvalifikace

 

neděle 8. října 

10:50 1. závod

12:30 2. závod