FULLINRACE ACADEMY jede do Chorvatska, v Rijece pokračuje série TCR Eastern Europe

FULLINRACE ACADEMY jede do Chorvatska, v Rijece pokračuje série TCR Eastern Europe

Po dlouhé desetitýdenní pauze se český tým Petra Fulína chystá k dalšímu závodnímu vystoupení, nedaleko chorvatského přístavu Rijeka bude na trati Grobnik pokračovat sezóna TCR Eastern Europe a ESET V4 Cup. 

Během přestávky po prvních dvou závodních víkendech sezóny východoevropské série cestovních vozů stáj z Plasů testovala, s chorvatskou tratí se Petr Fulín, Petr Čížek a Carol Wittke naživo seznámí poprvé až na sklonku července. "Pauza byla dlouhá, ale všichni se těšíme, až vyrazíme na trať. Bude to velká premiéra, v Grobniku nikdo z týmu zatím nebyl," říká před odjezdem do Chorvatska Petr Fulín. Ten se s Carolem Wittkem podívá do hodinového závodu ESET Endurance, Wittke s Čížkem navíc absolvují dva sprintové závody TCR. Český tým rychlou trať poznával prostřednictvím simulátoru, a tak se "Fulda" mohl podělit o první dojmy: "Okruh vypadá fajn, je to trať ze staré školy a její profil se mi líbí."

Počasí na starém kontinentu píše teplotní rekordy, a tak se v Grobniku odehrají nejen bitvy na závodní trati. "Myslím, že to bude pravý test odolnosti techniky i toho, co člověk dokážě ustát," říká Petr Fulín. Závodní víkend naplno vypukne sobotním testem a kvalifikací, neděle pak bude patřit závodům.

Harmonogram závodního víkendu v Grobniku:

sobota 27. července

09:40 trénink TCR

11:25 kvalifikace ESET Endurance

15:00 kvalifikace TCR

17:20 závod ESET Endurance

neděle 28. července

10:45 1. závod TCR

14:10 2. závod TCR