FULLINRACE ACADEMY se rozloučila se sezónou 2019

FULLINRACE ACADEMY se rozloučila se sezónou 2019

Pro český tým Petra Fulína se o druhém záříjovém víkendu v Brně uzavřela sezóna 2019. Fulda spolu se svými svěřenci Petrem Čížkem a Carolem Wittkem bojoval s náročnou konkurencí, nakonec se podařilo mezi týmy udržet druhou příčku v šampionátu TCR Eastern Europe a díky vítězství v závodě i třetí příčku v sérii ESET Endurance. 

Petr Čížek se s Carolem Wittkem od čtvrtka rozjížděli k pěkným časům, v sobotu je ale na mokru opustila štěstěna. Čížek nenavázal na dobrý čas v kvalifikaci a dojel pátý, Wittke v závodě skončil sedmý. Druhý závod jim přinesl sedmé, respektivě páté místo. Třetí muž tabulky Čížek se tak propadl za vítěze obou brněnských závodů Dušana Kouřila, Wittke je v tabulce na šestém místě. V tabulce týmů je pak FULLINRACE ACADEMY na druhém místě. K výkonům ve sprintových závodech Petr Fulín říká: "Kluci opět potvrdili vzestup své formy. Petr si v kvalifikaci, která se jela tentokrát na mokru, vyjel opět první řadu, když za sebou nechal i letošního šampiona. Carol na Petra ztratil jen něco málo přes dvě desetiny a i on se tak vůči Grobniku dokázal s novými podmínkami popasovat o poznání lépe. Kluci prostě jdou nahoru víkend od víkendu a to mi dělá radost. To, na co se musíme zaměřit, je závodní rychlost a pohyb v chumlu. Nicméně jsem rád, že v přiští sezóně je na co navazovat. Oba jezdci si za letošní posun zaslouží pochvalu."

Sám šéf stáje se pak v sobotu posadil za volant, a to když v hodinovém závodě ESET Endurance střídal Carola Wittkeho. Taktika, kdy si jezdci prohodili pořadí svých stintů, vyšla na výbornou a bylo z toho vítězství. V součtu závodů se podařilo vybojovat třetí pozici, pouhý půlbod za druhou posádkou. "Vytrvalost se nám konečně podařila. Vsadili jsme na novou strategii, kdy závod rozjižděl Carol. Ještě před střídáním vyjel na trat safety car a náskok Jáchyma Galáše se snížil. Po střídání se mi podařilo využít chyby Jáchyma a do cíle držet na osychající trati první místo ve třídě TCR. Dík patří celému týmu, který odváděl po celou sezónu skvělou práci," hodnotí tento výkon Petr Fulín. Radost z vítězství umocnila i parádní atmosféra, kdy tým už v pátek na brněnské motokárové trati svedl krásný závod pro pobavení sebe i všech těch, kteří šli okolo.

Stáj FULLINRACE ACADEMY děkuje fanouškům za podporu během celé sezóny. Ta skončila možná trochu brzy, ale už teď se všichni připravují na další závodní rok.