FULLINRACE ACADEMY rozjíždí svou sezónu v Grobniku

FULLINRACE ACADEMY rozjíždí svou sezónu v Grobniku

Odložený start sezóny TCR Eastern Europe je konečně tady, prvním ze čtyř naplánovaných víkendů je chorvatský Grobnik. Petr Fulín, Petr Čížek a Carol Wittke se vrací na rychlou trať pro odvážné, kde loni sahali na dobrá umístění.

Grobnik, Slovakia Ring, Brno a Hungaroring, to jsou jména okruhů, které letos budou hostit šampionát TCR Eastern Europe. Ten oproti loňsku pojede coby oficiální Touring Car Series a je tak plnohodnotnou součástí rodiny závodů TCR. Zájem o sérii potvrzuje i startovní listina na první podnik, kde najdeme 16 závodníků. Petr Čížek pojede s novým modelem CUPRA Leon TCR, vůz si stáj chválí. "Auto zatím vypadá velmi dobře, ale jedna věc je testování, druhá závod. Těšíme se na první pořádný test," říká před startem víkendu Petr Fulín. Když je řeč o testování, tým se na sezónu připravoval v kompletním složení na mosteckém Autodromu.

Kromě Čížka a Wittkeho, kteří loni v Grobniku zajeli v obou sprintech výsledky v Top 5, se připravoval i sám Fulín, který s Wittkem stejně jako loni absolvuje závody ESET Endurance. Zde se pokusí navázat na loňské nejrychlejší časy, které se jenom vinou prasklého tlumiče nepodařilo přetavit v dobré umístění. Trať "na srdce" nedaleko Rijeky snad bude letos přívětivější, byť i tentokrát předpověď hlásí rozdílné počasí pro sobotu a neděli. "Bude to opatrný víkend, i po stránce opatření. Procedury jsou trošku jiné, ale jsem rád, že závod nezrušili a že konečně budeme závodit!" uzavírá své myšlenky před pátečním výjezdem na trať Petr Fulín.

Harmonogram závodního víkendu v Grobniku:

pátek 24. července

17:30 trénink TCR
18:40 kvalifikace ESET Endurance

sobota 25. července

10:20 kvalifikace TCR
16:25 závod ESET Endurance

neděle 26. července

10:45 1. závod TCR
15:15 2. závod TCR