V Poznani se uzavřela první polovina sezóny týmu FULLINRACE ACADEMY

V Poznani se uzavřela první polovina sezóny týmu FULLINRACE ACADEMY

Třetí podnik šampionátu TCR Eastern Europe hostila trať Tor Poznaň nedaleko velkopolské metropole. Tým Petra Fulína přijížděl na "místo činu" po víkendech na Hungaroringu a Slovakia Ringu, kde se často pral spíše s technikou než se soupeři. Hlavní otázkou tak bylo, jak se budou vozy chovat...

 

Odpověď se dostavila rychle, technika fungovala výborně. "Podařilo se vyladit obě auta a jsem rád, že jsme vyřešili technické problémy, které nás dosud sužovaly. Okamžitě se to projevilo na rychlosti, během testování jsme byli schopni zajet časy, které by během samotného víkendu byly velmi vysoko," říká k dění před startem Petr Fulín.


Kvalifikace Petru Čížkovi a Carolu Wittkemu nicméně nevyšla podle představ, proto se museli pořadím prokousávat v samotných závodech.
"Petr ukázal rychlost v sobotu, v neděli byl na tom lépe Carol. Myslím, že mít takové tempo celý víkend, byli bychom na tom líp. Kromě toho mě mrzí nedělní kolize obou kluků, bylo vidět, jak Petr i Carol chtějí předjíždět. V týmu ale nadále panuje dobrá atmosféra," dodává Fulda k výkonům svých jezdců. Ačkoliv je tedy po Poznani co opravovat, tým ukázal potenciál a sám Petr Fulín je ve svých vyhlídkách optimistický: "Nechci nic zakřiknout, ale řekl bych, že slabší polovina roku je za námi. Auta už jela skvěle a v kalendáři nás čekají okruhy, které bych popsal jako ty, které máme raději. Kromě toho je Carol čtvrtý v tabulce, čtvrtí jsme i mezi týmy. Do Chorvatska se tak velmi těšíme."


Druhá polovina sezóny začíná na 23. července na trati Grobnik nedaleko Rijeky.