Tým Petra Fulína na Slovakia Ringu získal body a především odhodlání pro finále

Tým Petra Fulína na Slovakia Ringu získal body a především odhodlání pro finále

Předposlední víkend letošní TCR Eastern Europe Trophy nabídnul souboje na Slovakia Ringu. Dvojice závodů přinesla jak výsledky dobré, tak i rozpačité, tým FULLINRACE ACADEMY se už ale připravuje na brněnské finále a slovenské vystoupení nechává v prachu za sebou. 
Intenzivní testování před víkendem slibovalo pro kvalifikaci solidní základ a jezdcům chyběla trocha štěstí k lepšímu umístění na roštu. "Kompenzační balast hrál během celého víkendu svou roli, ale ukázalo se, že Slovakia Ring je prostě trať, kde o časech rozhodují nejmenší detaily. Myslím, že hlavní bylo to, že auta fungovala výborně a kluci se pro závod mohli soustředit jen na svoje výkony," říká k rozjezdu víkendu Petr Fulín. Carol Wittke v závodech vybojoval třetí a čtvrté místo a zůstává v boji o Top 3 sezóny, Petr Čížek ukázal velkou bojovnost a navzdory smůle body vyjel také. "Petr v první jízdě jel na bednu, ale v posledním kole přehnal svoji snahu, vyjel mimo trať a dojel osmý. Ve druhé jízdě to bohužel nevyšlo, i když potenciál měl z první řady na roštu velký," komentoval jízdu mosteckého jezdce Fulda. Petru Čížkovi na startu druhého závodu zhasnul motor a ve snaze probojovat se polem utržil ránu od jednoho ze soupeřů.
To ovšem nebyl jediný kontakt víkendu, tým má tedy na čem pracovat. "Výsledky bereme na vědomí, Carol opět vyjel pěkné body a bude bojovat o třetí místo. U Petra je to pořád zakleté, teď už ale jako tým zbrojíme na finále. Na obou autech je rozhodně co opravovat, času přitom není mnoho a navíc čekáme na náhradní díly ze Španělska, ale bereme to jako velkou výzvu. V Brně mají oba kluci své cíle a věřím, že ze sebe vydají maximum, tak abychom sezónu uzavřeli všichni relativně spokojení," dodává před finálovým víkendem Petr Fulín. Na Masarykově okruhu se jede 4. a 5. září.