"Vůbec první závod FIA WTCR na mém domácím okruhu beze mě na roštu? Nemyslitelné!" říká Petr Fulín

  • Úvod /
  • Sezóna /
  • 2020 /
  • Zprávy /
  • "Vůbec první závod FIA WTCR na mém domácím okruhu beze mě na roštu? Nemyslitelné!" říká Petr Fulín

"Vůbec první závod FIA WTCR na mém domácím okruhu beze mě na roštu? Nemyslitelné!" říká Petr Fulín

Skvělá zpráva! Petr Fulín se přesně po roce znovu představí v nejprestižnějším šampionátu cestovních vozů.
Jeho vůbec posledním závodem byl právě podnik FIA WTCR 2020 na Slovakiaringu.

"Když jsem se dozvěděl o změně kalendáře WTCR a skutečnosti, že náhradním okruhem bude Most, okamžitě jsem začal podnikat kroky ke startu na divokou kartu," vrací se Petr k prvním momentům od zveřejnění senzační novinky.

Fulda, který žije zhruba 80 kilometrů od mosteckého autodromu, si je skoro jistý, že za normálních okolností není příliš pravděpodobné, že by šampionát FIA WTCR v budoucnu znovu zavítal na okruh, kde poprvé seděl v závodním autě. Jeho rozhodnutí tedy bylo nasnadě. A to navzdory faktu, že právě od své poslední účasti mezi elitou na Slovakiaringu nejel žádný ostrý závod.

"K tomu nemáme prakticky žádné zkušenosti s pneumatikami Goodyear a v neposlední řadě si jsem moc dobře vědom toho, že Cupra dostane po Maďarsku horší CW a já navíc i zátěž za divokou kartu. Navzdory tomu všemu si ale neumím představit, že bych v Mostě chyběl," vypráví a dodává, že si chce víkend především užít.

"Naše ambice jsou prosté. V neděli večer chci odjíždět z Mostu s pocitem, že jsme pro výsledek udělali maximum. Rád bych poděkoval svým partnerům a kamarádům, díky kterým se Mostu mohu zúčastnit..."

Závodní víkend FIA WTCR na Autodromu Most se uskuteční o víkendu 8. – 10. října. V pátek bude dráha patřit volným tréninkům a tříkolové kvalifikaci. V neděli potom oběma závodům. V sobotu je na programu šestihodinový závod světového vytrvalostního šampionátu motocyklů FIM EWC.