Druhá polovina sezóny ETCC začíná v Portugalsku, Petra Fulína čeká náročná městská trať

  • Úvod /
  • Sezóna /
  • 2017 /
  • Zprávy /
  • Druhá polovina sezóny ETCC začíná v Portugalsku, Petra Fulína čeká náročná městská trať

Druhá polovina sezóny ETCC začíná v Portugalsku, Petra Fulína čeká náročná městská trať

Evropský pohár cestovních vozů čeká čtvrtý závodní víkend roku. Tak jako loni šampionát navštíví portugalský Vila Real, kde tamní městská trať připravila Petru Fulínovi nepříjemné zážitky. 

"Na loňské závody v Portugalsku nemám vůbec dobré vzpomínky, a tak věřím, že letos to bude lepší. Díky dobrým výsledkům na Nordschleife se mi podařilo bodově se dotáhnout na Christjohannese a teď je maximálně důležité tyto body potvrdit a vytvořit si co nejlepší výchozí pozici pro závodní víkendy v Zolderu a v Mostě," řekl během příprav na víkend Petr Fulín. V souvislosti s konáním posledního víkendu sezóny ETCC bylo také oznámeno, že velkého mosteckého finále by se měl zúčastnit také Fuldův syn, Petr Fulín junior. České a evropské publikum se tak v říjnu může těšit na velice atraktivní rodinný duel. 

Do té doby však zbývají závody v Belgii a právě v Portugalsku, kde se všechny jízdy odehrají v pouhých dvou dnech. "Vzpomínám si, že loni bylo v Portugalsku neskutečně moc diváků a závody žilo celé město. Je jasné, že pro diváky jsou tyto městské tratě atraktivní, nicméně pro jezdce zde není prostor pro sebemenší chybičku. Věřím, že já i auto jsme dobře připraveni a že se nebude opakovat smůla z loňského roku a že si závody všichni náležitě užijeme," dodává Petr Fulín. 

Jeho výkony můžete sledovat prostřednictvím časomíry, přímý přenos obou závodů odvysílá v neděli ve 12:45 a 14:00 Eurosport 2.

 

Průběžné pořadí šampionátu ETCC: 

1. Christjohannes Schreiber (SUI) Honda Civic 44 bodů

2. PETR FULÍN (CZE) SEAT Leon Cup Racer 43 b.

3. Igor Stefanovski (MKD) SEAT Leon Cup Racer 33 b.

4. Norbert Nagy (HUN) SEAT Leon Cup Racer 31 b.

5. Peter Rikli (SUI) Honda Civic 25 b.

6. Fábio Mota (POR) SEAT Leon Cup Racer 18 b.

7. Zsolt David Szabo (HUN) SEAT Leon Cup Racer 16 b.

8. Andreas Pfister (GER) SEAT Leon Cup Racer 13 b.

9. Mladen Lalušić (SRB) SEAT Leon Cup Racer 10 b.

10. Alexandr Artemyev (KAZ) SEAT Leon Cup Racer 8 b.