Oba Fuldové po roce společně na startu

Oba Fuldové po roce společně na startu

Oba Fuldové po roce společně na startu

 

Téměř přesně po roce se Petr Fulín a Petr Fulín Jr. postaví společně na start. Poprvé se tomu tak stalo skoro na den přesně před dvanácti měsíci během, finále FIA ETCC v Mostě, kdy zkušenější z rodinného dua slavil celkový titul v tomto šampionátu. Nyní se závodící dvojice otec – syn předvedou ve finále jiné oblíbené série. Druhý říjnový víkend se oba jezdci Fullin Race Academy představí během posledního podniku seriálu Octavia Cup na německém Nürburgringu. Petr Fulín si tak odbude svoji premiéru v novodobé historii této série, průběžně druhý Fulín Jr. zase bude bojovat o celkové vítězství v Octavia Cupu 2018.

„Moje šance na celkové vítězství se bohužel výrazně snížily po mosteckém závodu, kdy jsem se dostal do kolize, a už po první zatáčce jsem byl nucen odstoupit. Budu samozřejmě dělat maximum pro to, abych poslední závod vyhrál. Dělám to ale na každých závodech, a ne vždy se to podaří, tak uvidíme,“ zhodnotil svoje ambice před startem Petr Fulín Jr. „Závodit proti tátovi nebude vůbec snadné. Jsem ale určitě rád, že tam bude jako závodník, protože mi v případě potřeby může pomoct a poradit. Přece jen má s Octavia Cupem mnoho zkušeností,“ okomentoval start společně se svým otcem Petr Fulín Jr.

Cílem zkušenějšího ze závodního rodu Fulínů je především naskočit do závodního tempa před finálovým podnikem seriálu TCR Europe, který se pojede již příští týden na okruhu v Barceloně. „„Dlouho jsem se držel stranou, byť mi byl start v Octavia Cupu už několikrát nabízen. Hned po tomto víkendu mne čeká finále TCR Europe v Barceloně a vzhledem k tomu, že jsem v autě pár týdnů neseděl, je to jedinečná příležitost k tomu, abych se opět rozjel. Stejně tak se těším i na souboj s Petrem, protože zatímco loni to pro něj byl první závod, o kterém se dozvěděl jen pár dnů před startem, tak tentokrát má za sebou kompletní sezónu, přičemž jeho kvality šly víkend od víkendu nahoru,shrnul očekávání od startu v Octavia Cupu Petr Fulín, který se v letošní sezóně úspěšně zaměřil na podniky TCR Germany a především na start ve světovém šampionátu FIA WTCR.
Na okruhu Nürburgring doplní soupisku Fullin Race Academy známá jména i několik nováčků, celkem v barvách tohoto projektu nastoupí do bojů rekordních osm jezdců. Průběžně čtvrtý Litevec Jonas Karklys má při absenci Michala Matějovského velkou šanci postoupit na celkové třetí místo. Nepovedený druhý závod v Mostě bude chtít vylepšit sedmý Petr Čížek, stejně tak Polák Maciej Laszkiewicz si bude chtít na závěr sezóny spravit chuť. Na startu nebude chybět ani tradičně jediná žena ve startovním poli Tereza Zajíčková. Zkušený Václav Brejla, který se při svém premiérovém závodě v nové generaci Octavia Cupu v Mostě blýsknul třetím místem, si Nürburgring také nenechá utéci, soupisku uzavírá nováček Jakub Mulač. Celkově čeká na diváky napínavá podívaná, několik dní před závodem je seznamu přihlášených celkem 17 jmen a není vyloučeno, že ještě nějaké přibude.

Harmonogram víkendu na Nürburgringu:

 

Pátek 12. října

11:20 – volný trénink – 30 min

15:25 – kvalifikace – 30 min

 

Sobota 13. října

08:30 – 1. závod

13:15 – 2. závod

Odkaz na livetiming: http://40.68.28.2:8080/event-21