Petr Fulín jede s chutí do Barcelony uzavřít svou letošní sezónu, hendikepům navzdory

Petr Fulín jede s chutí do Barcelony uzavřít svou letošní sezónu, hendikepům navzdory

Posledním plánovaným vystoupením Petra Fulína v roce 2018 je závod v rámci šampionátu TCR Europe v Barceloně. Český závodník očekává tvrdou konkurenci, na měření sil s evropskou elitou se nicméně těší.


"Poslední víkend naší sezóny se blíží a my se těšíme, ale bude to hodně těžké. Nejde jen o fakt, že coby startující na divokou kartu máme hendikep 20 kilogramů navíc a nepřenášíme si čtyři pneumatiky z minulého víkendu pro test, do karet nám nehraje ani předpověď počasí," říká před odjezdem na Pyrenejský poloostrov Petr Fulín. Ten si v polovině října na legendární trati odbude svou premiéru, zmíněné povětrnostní podmínky přitom mohou jeho adaptaci na této dráze pořádně ztížit. Dva páteční tréninky by měly být propršené, a tak na stáj čeká náročný úkol především v sobotu.


Na dva závody proti pravidelným účastníkům série se ale evropský šampion Fulín těší:
"Bereme to jako velkou výzvu a možná víc než kde jinde nás čeká pořádná dřina. Na podobné situace jsme ale zvyklí a chceme se s nevýhodami vypořádat tím nejlepším možným způsobem." Závodní víkend TCR Europe v Barceloně startuje v pátek, sobotní (17:30) a nedělní (16:00) závody vysílá televize Sport TV, a to na kanálech Sport1 a Sport2. Fuldovy výkony můžete sledovat také na Facebooku.