Dobrý dojem ze Slovakia Ringu umocňují body

Dobrý dojem ze Slovakia Ringu umocňují body

Na trati nedaleko Bratislavy se rozjela druhá část sezóny TCR Eastern Europe a tým Petra Fulína potvrdil nárůst formy. Petr Fulín junior i Carol Wittke podali v obou závodech dobrý výkon a hravě atakovali bodovanou desítku. 

O tom, že tým cítil rychlost, svědčí především smíšené pocity Fuldy juniora po víkendu: "V kvalifikaci jsem svůj lepší čas odjel na starší sadě a vím, že se dalo jet ještě rychleji. I tak bylo šesté místo fajn a cítil jsem pro závody dobrou šanci. V tom prvním měla celá naše strana na roštu problémy, možná jsem byl i opatrnější, než bylo třeba. Druhý závod byl z mojí strany lepší, po startu jsem útočil na Philippa Dietricha a došlo k lehkému střetu v první zatáčce, kterého využil Tobias Poschik. V prvních dvou kolech jsem se nevyhnul několika drobným kontaktům, což v kombinaci s několika ne úplně štastnými rozhodnutími vedlo ke zbytečné ztrátě několika pozic. Výsledek každopádně hodnotím kladně, ale je naprosto jasné, že bylo na víc."

Spokojen byl i šéf FULLINRACE ACADEMY Petr Fulín: "Máme super sestavu jezdci počínaje a inženýrem Pavlem Gellnerem konče. Atmosféra byla skvělá a chtěl bych všem moc poděkovat. Skoro mi ukápla slza, že jsem sám nezávodil." Mimo sentimentu ale trojnásobný mistr Evropy ukázal i schopnost realisticky zhodnotit výkony svých jezdců: "Oba dokázali proměnit výhody CUPRY a Petr v obou jízdách držel tempo čela závodu. Carol se v úvodu druhého závodu propadl až na chvost, ale bojoval a nakonec zaklepal na dveře desítky. Při vyrovnanosti pole je jakýkoliv postup během závodu skvělý a i když tam byl větší potenciál, je vidět, jak Petr i Carol s přibývajícími kilometry v sezóně zrychlují a nechybují. Nechceme sázet na štěstí, důležité je, že se sami posouváme dopředu a věřím, že do konce sezóny přijdou ještě lepší umístění."

Po letní přestávce jsou v kalendáři ještě závody v Mostě a Brně, kde by měl za volantem znovu sedět Petr Fulín junior: "Most je moje srdcová záležitost, moc se tam těším. V Brně jsem kdysi závodil, ale to bylo ještě v malých formulích, takže to asi bude o něco náročnější, ale těším se na oba víkendy." Na mosteckém Autodromu se bude závodit 5. a 6. srpna.