Na (správné) cestě aneb FULLINRACE ACADEMY v Mostu

Na (správné) cestě aneb FULLINRACE ACADEMY v Mostu

Letní pauza šampionátu TCR Eastern Europe skončila víkendem na mosteckém Autodromu a tým Petra Fulína se na své domácí trati představil v plné sestavě. Kromě Fuldy juniora a Carola Wittkeho totiž dostal příležitost svézt se i sám šéf týmu. Všichni tři pak měli důvod ke spokojenosti, i když výsledkový potenciál byl ještě vyšší. 

Začněme Petrem Fulínem, který letos od Oscherslebenu v závodech absentoval. Trojnásobný evropský šampion cestovních vozů dostal nabídku od týmu Aditis a nakonec si tak svou oblíbenou trať vychutnal v odlišném voze Audi RS3 LMS TCR. "Nabídka na svezení na domácí trati se neodmítá. Na rozdíl od ostatních účastníků jsem jel do Mostu bez počítání bodů v hlavě a s pocitem, že si to chci hlavně užít," říká Petr Fulín. Ten v sobotu zajel nejrychlejší čas v kvalifikaci a rychlost potvrdil i v úvodní jízdě, kterou vyhrál. V neděli na mokré trati startoval ze čtvrté řady, po šesti kolech byl už ale na druhém místě a pronásledoval vedoucího Adama Kouta. V nájezdu do úvodní šikany ale došlo mezi oběma piloty ke kontaktu a spojovací tyč řízení Fuldova vozu nevydržela nápor. "Vítězství v kvalifikaci i prvním závodě je výsledek, který jsem si v duchu před víkendem přál. Samozřejmě, že jsem chtěl uspět i v jízdě druhé. Odstoupení, kterému předcházelo nejrychlejší tempo v poli, mě mrzí, nicméně i tak jsem si celý víkend užil a musím poděkovat všem z týmu Aditis," hodnotil víkend pozitivně naladěný Fulda. 

I jeho syn byl s výkonem relativně spokojen. Petr Fulín junior v kvalifikaci obsadil sedmé místo, časy jednotlivých sektorů ale v případě správného poskládání dávaly hodnotu, která by stačila na Top5. Dvě šestá místa pak znamenají stejný bodový zisk jako během předchozího závodu na Slovakia Ringu. "V prvním závodě tam bylo několik nešťastných kontaktů a ztratil jsem kontakt s absolutní špičkou pole, v neděli to pak na vodě bylo o něčem úplně jiném. Vlastně to byl asi můj třetí závod na mokru vůbec, poprvé s technikou TCR. Bylo to o posouvání limitů, takže podle toho to i vypadalo. Určitě byla šance vyjet lepší výsledek, ale beru to tak, že sbírám zkušenosti a mostecký víkend to splnil," uzavírá Fulda junior své hodnocení. 

Pakliže Petr Fulín junior je se svými výkony na správné cestě, Carol Wittke byl rád za to, že se na pomyslnou cestu vůbec dostal. V rámci volného testování boural a musel víkend absolvovat s půjčeným vozem. "Rána během testování byla hodně nešťastná a bohužel i dost devastující, auto se nedalo na místě opravit. Carol tak jel s vozem Adrease (Kohlerta), který už mohl jet vytrvalostní závod, ale na licenci pro TCR sprinty stále čeká. Na to, že jel těsně po havárii a ohleduplně šetřil vypůjčené auto, je desáté místo v neděli pěkným výsledkem," komentoval výkon druhého člena týmu Petr Fulín. 

I z důvodu poškození vozu je nyní účast FULLINRACE ACADEMY během posledního víkendu v Brně otázkou, na Masarykově okruhu se pojede druhý zářijový víkend.